Na een uitgebreid ontbijt begon de tweede dag met de plenaire zitting.

Terry Urban presenteerde zijn “nieuwe” rig en zoals al verwacht was er verder niets nieuws onder de zon en waren we snel klaar.

 

 

 

Daarna was het weer wat kennis uitwisselen en even met Robert Feldman wat dingetjes doornemen voor de Risk Management Meeting. De lunch werd gebruikt om uitgebreid met Jo Chitty van de APF van gedachte te wisselen.

Het was lekker weer, graadje of 15 en ik besloot om even uit te zoeken waar de Starbucks verstopt was. Het was even zoeken maar uiteindelijk kon ik genieten van een echt kopje koffie. Terug bij de meeting, waar hevig gediscuteerd werd over met name tandems met minderjarigen/kinderen en pakjobs door minderjarigen. Voornamelijk het feit, dat ouders/opvoeders zomaar via de waiver de rechten van een kind mochten beperken/uitsluiten was een heel heet hangijzer. Meer dan 90% was van mening, dat tandems en/of parachutesprongen alleen gemaakt mochten worden door mensen, die legaal zelf mochten tekenen en zich volledig bewust waren van de daaraan verbonden risico’s. Minimum leeftijd dus 18 jaar (sommige staten 21). Er zijn centra, die afwijken van de regel, dat je senior rigger moet zijn om mains voor anderen te vouwen. Men vroeg zich af wie verantwoordelijk is als een minderjarige packer een ongeval veroorzaakt door een pakfout. E.e.a. wordt via moties afgehandeld door de USPA en/of de FAA.

Het begon vol te lopen met Symposium-gangers, het bandje begon wat eerder te spelen en het werd gezellig.