Onderweg!
Gisteravond verliet ik een wit wordend Texel. Voor het eerst in 12 jaar reed de NS op tijd en klopten alle aansluitingen. Bagage in de kluis, Ibis, biertje, slapen, ontbijtje en daarna naar Schiphol. Het inchecken neemt veel tijd in beslag: zelfs de handbagage wordt uitvoerig gecheckt. Het kostte me meer dan anderhalf uur om er doorheen te komen! Nu is het wachten totdat de Gate opent en dan verlaat ik het mistige Nederland.
Er was behoorlijk wat vertraging: uiteindelijk vertrokken we na de-icing meer dan een uur later.
Alhoewel een A330 van alle gemakken voorzien is (stopcontact, usb aansluiting en HD beeldscherm) en ook voldoende beenruimte heeft, is het wel een langzamere kist dan een 747 (370-400 Mph zonder wind).
De trip is lang maar relaxed, beetje lezen, muziek luisteren, hapje eten (zowaar een uurtje oogjes dicht!) en wat huiswerk maken laten de tijd toch rap voorbij gaan.

De aansluitende vlucht van Atlanta naar Chattanooga ga ik missen maar dat is niet zo erg want er gaat ongeveer elk uur wel een vlucht.
Douane in Atlanta is een verademing: binnen 10 minuten er doorheen en dat is een Amerikaans record!!!

Het was mogelijk geweest om de 16:00 aansluiting te halen maar helaas was het niet mogelijk om mijn bagage er nog in te krijgen. Het werd dus 17:25 en ik besloot een hamburgertje en een biertje te pakken. Ik moet wel erg jong uitzien want ik moest eerst mijn paspoort laten zien voordat ik een biertje kon scoren :-).

 

De vlucht naar Chattanooga duurde een half uurtje inclusief in en uitstappen (rugwind) en ik werd door een vriendelijke dame van de shuttle dienst opgewacht. Hotel, inchecken, nog even een biertje aan de bar met Sandy, Pat en wat andere bekende gezichten en toen was het echt bedtijd.